7 inch en 10 inch tablets

Geschreven door bosmanict op . Geplaatst in tablets, telecom

Enkele jaren geleden waren telefoontjes allemaal erg groot, net als de eerste tablets die uit kwamen.
Deze waren vaak 10 inch, een groter formaat die niet zomaar in je broekzak past.

Door de jaren heen zijn de tablets alsmaar kleiner geworden. Je hebt tablets van 7 inch, wat echt niet heel veel groter is dan de grootste smartphones die 5 inch zijn. Enkele grote voordelen van een 7 inch tablet zijn onder andere  dat ze over het algemeen goedkoper zijn dan bijvoorbeeld een 10 inch tablet. Daarnaast is een 7 inch tablet vele malen lichter dan een tablet van 10 inch. Een bijkomend voordeel van een 7 inch tablet ten opzichte van een 10 inch tablet is dat ze veel dunner zijn, waardoor je ze veel gemakkelijker kunt meenemen waar je maar naar toe wilt gaan!

Een 7 inch tablet past in elke tas waardoor je het echt vaak even pakt om te gebruiken en mee te nemen.

Een 10 inch tablet is zwaarder en past niet in elke tas, waardoor je het minder snel meeneemt. Doordat het beeld van een 10 inch tablet groter is qua formaat heb je wel meer kijkcomfort en ook de accu van deze tablet gaat langer mee dan die van een 7 inch tablet.

Zo zijn er bij beide tablets voor- en nadelen te vinden. Wanneer je langere teksten wilt schrijven gaat de voorkeur naar een 10 inch tablet. De knopjes zijn daar ook allemaal net wat groter, vandaar weer dat het prettiger kijkt. Kies je de voorkeur om een tablet op elk moment van de dag mee te kunnen nemen, dan adviseren wij een 7 inch tablet. Het is maar net wat je wilt, kies je voor gemak en klein of toch voor kijkcomfort en groter? Wij raden je aan om je goed te laten informeren over de mogelijkheden.

Labels:, , ,