Bekende problemen bij ontruiming

Geschreven door sannevermeulen op . Geplaatst in medisch

Over het algemeen raken mensen niet snel in paniek wanneer er zich een calamiteit plaatsvindt. De situaties die we in films zien zijn simpelweg niet realistisch. Het is zelfs zo dat men te rustig reageert. Komt men eindelijk in actie? Dan worden er vaak standaard routes gebruikt, in plaats van de vluchtroutes. In dit artikel vind je de grootste complicaties die zich voordoen in geval van een calamiteit.

Het BHV-team neemt verkeerde beslissingen

De BHV professionals zijn erop getraind om op een bepaalde situaties een bepaalde beslissing te nemen. Zo kan het voorkomen dat zij, door bijvoorbeeld gebrek aan ervaring, te gericht zijn op de ingestudeerde scenario’s. Het komt ook vaak voor dat een BHV’er zelf weinig interesse toont in de BHV, doordat hij enkel BHV’er is in verband met de BHV verplichting. Het is belangrijk dat zij ook getraind zijn om niet te snel conclusies te trekken bij een bepaalde situatie. Zo hoeft eigenaardige lucht niet meteen een gaslek te zijn.

Men reageert niet op het alarm

Als men het alarm hoort is het vaak niet het geval dat iedereen in paniek het gebouw uitstormd. Het zal waarschijnlijk wel een oefening zijn, toch? Onderzoek wijst uit dat een standaard brandalarm weinig indruk maakt, waardoor mensen het moment om te reageren uitstellen. Een alarm met een ingesproken bericht maakt veel meer indruk.

De verkeerde personen nemen de leiding

Mensen worden al snel beïnvloed door het gedrag van een ander. Ze zijn op zoek naar een leider, maar komen vaak terecht bij de verkeerde leider. Hierdoor is het belangrijk dat geleerde BHV’ers de leiding nemen in geval van een ontruiming. Zij moeten werknemers, klanten en bezoekers kunnen aansporen om de nooduitgangen te gebruiken, en niet de standaard weg.

Het ontruimingsplan is te ingewikkeld

Wanneer je op kantoor of op school zit terwijl het brandalarm af gaat verzamelen je vaak eerst even netjes je spullen. Dan kun je wel een mooi ontruimingsplan maken, maar dat wilt niet zeggen dat iedereen afstapt van zijn routine. Dit kun je oplossen door hiervan te profiteren. Geef de mensen een taak die bij deze routine past, wat de kans groot maakt dat ze die ook daadwerkelijk uitvoeren. Geef de office manager van een bepaalde afdeling bijvoorbeeld de taak om zijn afdeling te ontruimen. Dit maakt de ontruiming al snel een stuk gemakkelijker!

delenShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0