Blijven studeren naast je baan

Geschreven door sannevermeulen op . Geplaatst in school

Onderscheidenheid wordt steeds belangrijker geacht in de arbeidsmarkt. Certificaten en opleidingen zijn hierin een belangrijke factor. Natuurlijk is er met veel inzet veel goed te maken, maar je moet natuurlijk ergens beginnen. En om ergens binnen te komen, heb je toch echt ‘papieren’ nodig. Wat is dan de beste manier om je te onderscheiden?

Werkgevers eisen meer

Het is opvallend te zien dat steeds meer werkgevers kritischer worden wat betreft werving en selectie. Er worden steeds meer eisen gesteld in de functieomschrijvingen. Meer certificaten en ruime ervaring worden steeds belangrijker geacht.

Wanneer er ambities zijn om verder te willen groeien, wordt het daarom steeds belangrijker certificaten en diploma’s binnen te halen. Maar hoe doe je dat met een full time job?

Dat is nou net waarom het volgen van een opleiding naast je baan steeds populairder wordt. Mensen voelen zich steeds meer verplicht worden. Sinds de economische crisis zijn er ontzettend veel ontslagen gevallen. Dit heeft er toe geleidt dat er steeds meer mensen op de zelfde functie gaan solliciteren. De concurrentie is dus hevig, dus je zult je onderscheidend moeten maken. Maar welke opleidingen moet je volgen?

Belangrijk bij keuze opleiding

Wanneer je er voor kiest om een opleiding naast je baan te volgen om je te specialiseren, is het belangrijk om voor een vakgerichte opleiding te kiezen. De vraag naar vakgerichte opleidingen neemt toe, en heeft dus meer waarde ten opzichte van het behalen van een certificaat. Daarnaast is het natuurlijk wel belangrijk wat je ambities zijn. Wanneer je binnen het bedrijf waar je momenteel zit door wilt groeien, is het belangrijk een opleiding te volgen waar de onderneming behoefte aan heeft. Wanneer je ambities hebt om bij een ander bedrijf wilt gaan werken, dan is een vakgerichte opleiding wel aan te raden.

Opleiding naast je baan

Ondanks dat je een voltijdse baan hebt, is het volgen van een opleiding naast je baan goed te doen. Je hebt één ochtend of één avond per week een les. Daarnaast zal je gemiddeld een dagdeel bezig zijn met thuis studie. Populaire opleidingen die gevolgd worden naast een baan zijn opleidingen tot verkoopmedewerker binnen -of buitendienst en boekhouding.

Labels: