Catering

Geschreven door Erik1986 op . Geplaatst in eten en drinken

Als het gaat om catering bij ieder event is een vooruitziende blik de sleutel, dit is helemaal waar wanneer het gaat om budgettering. Je kan het natuurlijk laten uitbesteden door een professionele cateraar zoals Cateraar Arnhem, maar het is natuurlijk ook verstandig als je zelf het een en ander af weet.

Catering voorstellen zijn vaak onderverdeeld in menu, dranken, gespecificeerde huurlasten, personeel en nog eventuele extra kosten. Zonder de juiste know-how en de planning is het lastig om een goede begroting te maken voor het evenement.

Tenzij je al een lange vaste klant bent bij een cateraar die precies weet wat je wensen en behoeftes zijn moet je eerst rondkijken voor een goede cateraar. Beter kun je al goed voorbereid deze gesprekken tegemoet gaan.

Bijvoorbeeld een plan op papier waar je in detail kijkt wat je visie is voor het evenement. Dit bespaart niet alleen jou, maar ook de cateraar weer tijd. De cateraar kan je dan sneller vertellen wat de kosten zijn.

Onderhandel ook over je budget. Het oude gezegde, je krijgt wat je ervoor betaald, geldt hier natuurlijk wel. Als je jou gasten echt wilt verassen met iets speciaals zul je hier ook voor moeten betalen. Dit betekent echter ook weer niet dat je de hoofdprijs hoeft te betalen. Zorg dat je stevig vast staat maar op kleine gebieden toch wel flexibel is. Een goede catering is een expert in zijn vakgebied. Als ze deze dus iets voorstelt wat net buiten je budget ligt kun je het advies beter opvolgen.

Als je nog steeds niet zeker weet hoeveel eten, drinken en personeel je evenement nodig heeft, vraag dan rond in je kennissenkring. Er is vast en zeker wel iemand die ooit iets met catering gedaan heeft. Als dat ook niks oplevert is het beste op een ervaren cateraar met goede reviews te kiezen. Deze zul je dan op zijn woord moeten geloven.