De cruciale rol van matrassen, dekens, kussens en het dekbedovertrek

Geschreven door dekbedden1 op . Geplaatst in Geen categorie

Het belang van een goed bed wordt steeds meer mensen duidelijk. Men brengt immers niet zonder reden tot een derde van zijn leven in slaap door! Tijdens uw nachtrust verwerkt u de informatie die u de dag voordien opgedaan heeft en doet u gelijk weer energie op voor de dag die weer aanstaande is. Omdat u tijdens uw slaap vaak zo goed als stil ligt, is het belangrijk dat uw lichaam ook daadwerkelijk in een goede houding ligt. Anders kunnen er zich al snel fysieke ongemakken zoals nek-, rug- en schouderklachten voordoen. Ook de rol van dekens, kussens en zelfs het dekbedovertrek moeten niet worden onderschat.

Matrassen

Ontegenzeggelijk het belangrijkste onderdeel van uw bed. Geen ondergrond die u vaker ervaart dan deze. Omdat ieder lichaam uniek is, valt het op voorhand lastig aan te geven welke matrassen voor u het meest geschikt zijn. Slaaphouding, uw gewicht, en wensen betreffende comfort en ondersteuning zijn allemaal bepalend bij de keuze van het matras. Uw slaapspecialist kan u helpen bij het vormen van uw keuze. De mogelijkheid tot proefslapen zorgt er ook nog eens voor dat u niet over een enkel nachtje ijs hoeft te gaan en letterlijk nog een nachtje over uw keuze kunt slapen!

Dekbedden

Een goed dekbed ventileert en voert vocht af. Tevens houdt het uw omgevingstemperatuur gelijkmatig, zodat u geen last heeft van overmatig transpireren of het juist koud heeft. De meest relevante informatie en eigenschappen staan vermeld in het DIS (Dekbed Informatie Systeem). Hier kunt u direct aflezen of een specifiek dekbed aan uw wensen voldoet.

Kussens

Hoofdkussens houden uw nek stabiel ten opzichte van de rest van uw lichaam. Dit voorkomt dat u wakker wordt met klachten aan uw nek, hoofdpijn en een algeheel katergevoel. Net als bij het matras is het vaak mogelijk om een kussen op proef te nemen.

Dekbedovertrek

Deze vormt een hoes voor uw deken, zodat de levensduur daarvan gemaximaliseerd wordt. Tevens vormen ze een extra isolerende laag zodat uw temperatuur nog beter geoptimaliseerd wordt. Verkrijgbaar in zeer diverse motieven en printen zodat u uw bed een persoonlijk sfeertje mee kunt geven, precies in de stijl die u in uw slaapkamer wenst.

Lees Meer :- http://www.luxebedden.nl/alle-bedtextiel/?type=dekbedden