De lekkerste champagne kiezen voor oud en nieuw

Geschreven door iq.lars op . Geplaatst in eten en drinken

Het uitzoeken van een goede champagne voor oud en nieuw kan een hele opgave zijn. In deze blog help ik jou bij het maken van de allerbeste keuze en waar je op moet letten bij het uitzoeken van de allerbeste champagne. Dat mensen het lastig vinden om een echt goede champagne uit te kiezen is eigenlijk ook niet zo gek. Champagne koop je bijna nooit en dus zul je zien dat je eigenlijk geen idee hebt waar je op moet letten. Zonder verder gedoe hier een aantal tips voor het uitzoeken van de allerlekkerste champagne.

De smaken van champagne

Net als bij wijnen (champagne is een wijn met bubbels), zijn er verschillende smaken te koop. Zo kun je de keuze maken uit een brut champagne, demi-sec champagne en een sec champagne. Het is aannemelijk dat jij in je hele leven alleen brut champagnes hebt gedronken. Dit is niet gek aangezien 85 procent van alle champagnes die verkocht worden brut zijn. Een brut champagne is de champagne waar het minste suikers aan toe is gevoegd. Dit betekent dus dat je de witte druif hierin het beste proeft en dus dat deze champagne zuurder is. Wanneer mensen zeggen: “ik lust geen champagne”, zeggen ze vaak eigenlijk: “Ik vind brut champagne niet lekker”. Hou je meer van halfzoete wijn, kies dan voor demi-sec champagne. Hou je van extreem zoete wijn? Dan ga je voor Sec champagne. Zo is de keuze al een stuk makkelijker.

Veras je gasten met een leuk effect

Een andere manier om een goede indruk achter te laten bij je gasten met de fles champagne is door een lekker opvallende champagne uit te zoeken. Zo kun je kiezen voor een dreamline champagne. In de dreamline champagne zit een stofje die tot leven komt wanneer je de fles schudt. Een enorm verassend effect en sowieso een goede indruk bij jouw gasten.

Fijn oud en nieuw!

Ik wens je een ontzettend fijn oud en nieuw en natuurlijk een knallend uiteinde. Ik hoop dat je iets aan de tips uit deze keuzeblog hebt gehad!

Labels:

Laat een reactie achter