Doe eens wat anders dan die schutting

Geschreven door marloes83 op . Geplaatst in tuin

De meeste tuineigenaren hebben wel een schutting. Dat is erg fijn, omdat je zo jouw eigen afgebakende stuk grond hebt naast je huis.

Schuilen achter de schutting


Het lijkt niet heel nodig, zo’n schutting. Toch is het erg fijn. Een schutting zorgt er namelijk voor dat je enorm veel privacy hebt. Mensen kunnen niet zomaar kijken wat je aan het doen bent in de tuin. Daarnaast heb je ook een stuk minder last van je buren als die toevallig op hetzelfde moment als jij in de tuin zitten. Je kunt dus zoveel zonnen en ontspannen als je maar wilt.

Toch zit er ook een nadeel aan die schutting. De meeste schuttingen zijn namelijk simpelweg grote stukken hout die het zicht van anderen op de tuin behoeden. De traditionele schutting draagt dan ook weinig bij aan de sfeer van de tuin.
Gelukkig zijn er ook alternatieven voor de traditionele schutting. Denk bijvoorbeeld aan rolgordijnen van bamboe. Rolgordijnen van bamboe zijn overal door de tuin gemakkelijk op te hangen. Daarnaast zien ze er ook heel hip uit en zijn ze vervaardigd van natuurlijk materiaal.

Het voordeel van rolgordijnen van bamboe

Rolgordijnen van bamboe zijn overal gemakkelijk op te hangen, hip en van natuurlijk materiaal gemaakt. Maar in tegenstelling tot de schutting zijn de mogelijkheden bij rolgordijnen van bamboe een stuk uitgebreider. Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk een intiem, knus plekje maken in de tuin. Door een doek op te hangen in een van de hoeken van de tuin kan je gemakkelijk een intiem zitplekje creëren. Dit kost weinig moeite en ziet er enorm leuk uit. Verder zijn de rolgordijnen van bamboe ook veel gemakkelijker te plaatsen dan dat een schutting wordt verplaatst. Dit zorgt er dus voor dat je gemakkelijk kunt variëren in de opstelling van je tuin.

Schuttingen zijn dus enorm nuttig. Ze zorgen ervoor dat je enige mate van privacy hebt in je tuin. Toch is een traditionele schutting ondertussen een beetje achterhaald. Een rolgordijn van bamboe is een goed alternatief.

Labels:

Laat een reactie achter