Een kroon op uw prachtige huwelijk, een exclusieve witgouden trouwring van atelier Cober

Geschreven door Robert Halls op . Geplaatst in hobby

De mooiste dag van uw leven, uw trouwdag. Een dag die u nooit wilt vergeten. En wat vereeuwigt uw huwelijk meer dan een schitterende, exclusieve trouwring. Een ring is oneindig, voor het leven, net als de belofte die u aan elkaar maakt. Voor zo iets bijzonders wilt u niet zomaar een ring. Bij goudsmid Cober worden uw dromen werkelijk, al uw wensen kunnen worden vervuld.

Witgoud:

Bij trouwringen specialist Cober wordt er graag gewerkt met witgoud. Maar wat is nu eigenlijk witgoud? Witgoud is een legering van goud met palladium of nikkel. Vaak wordt witgoud verward met platina of zilver, dit omdat ze qua kleur op elkaar lijken. Nikkel is goedkoper dan palladium, vandaar dit vroeger vaker werd gebruikt voor het legeren van witgoud. Door de wetgeving van de Europese Unie mag witgoud met veel nikkel niet meer worden toegepast. Dit omdat er dan teveel nikkelafgifte is. Hierdoor worden de meeste witgouden sieraden gemaakt op basis van goud en palladium. Witgoud met nikkel geeft een wittere kleur aan het goud, witgoud met palladium geeft een grijzere tint aan het gouden sieraad.

Naast deze twee mogelijkheden worden er ook hybride witgouden legeringen gebruikt, in deze legering worden zowel nikkel als palladium verwerkt. Nikkel geeft slijtvastheid en hardheid aan een sieraad. Daarentegen zorgt een witgoudlegering met palladium voor een zachtere structuur. Wanneer er stenen of edelstenen gezet worden in een trouwring of ander sieraad wordt er om die reden vaak gekozen voor de legering met palladium.

Cober:

Exclusiviteit, kwaliteit en vakwerk. Dit alles in een unieke ring, het is mogelijk. Met de nieuwste techniek en een team van specialisten heeft atelier Cober al menig wensen in vervulling doen gaan. Voor prachtige ontwerpen van topdesigners van onder andere Christian Bauer, Meister, Gerstner en Saint Maurice kunt u bij trouwringen specialist Cober terecht. Maar zij bieden ook een eigen ontworpen lijn aan, de Cober collectie. Een lijn die met liefde is ontworpen door ambachtslieden en vakspecialisten. Zit tussen al dit moois uw droomring nog niet? Wees niet getreurd, want voor kleine aanpassingen binnen bestaande ontwerpen wordt bij Cober niet terug gedeinsd. Ook kunt u hier, onder begeleiding van specialisten, geheel uw eigen trouwring ontwerpen. Niks is bij atelier Cober te gek!

Labels:, , ,