Een ring als universeel symbool, een cirkel waar vriendschap en liefde samen komen

Geschreven door Robert Halls op . Geplaatst in artikelen

De ring is niet weg te denken uit ons straatbeeld. Overal ter wereld worden ringen gedragen. Dit komt mede doordat de ring het enige sieraad is met een symbolische waarde. Meestal wordt een ring gedragen door mensen die verloofd of getrouwd zijn, maar de ring kan ook een uiting van vriendschap zijn. Er zijn twee belangrijke redenen waarom mensen trouwringen uitwisselen. De ring symboliseert namelijk oneindigheid. Hij is rond en heeft geen begin en geen einde, om deze reden is de trouwring als symbool van het huwelijk geboren. Hij symboliseert in wezen de oneindigheid van de liefde tussen twee personen. De tweede reden is dat wanneer u uw partner ten huwelijk vraagt, je letterlijk vraagt om zijn of haar hand. Om die reden wordt het sieraad wat u dan geeft aan de vinger van de hand gedragen.

De ring is een sieraad dat gezien mag worden. In tegenstelling tot sieraden zoals een armband of een ketting kunt u de ring niet onder de kleding bedenken. Het is een sieraad dat te allen tijde zichtbaar is. Vandaar dat men ook vaak meer geld uitgeeft aan een ring dan aan een ander sieraad. Een ring wordt ook vaak gezien als statussymbool, wanneer je status aan een voorwerp wilt ontlenen is het belangrijk dat het voorwerp ook gezien kan worden. De ring ontleent zich hier perfect voor.

Maar los van de status, blijft de ring het universele symbool van vriendschap en liefde. Het is de ideale manier om op een exclusieve manier aan uw dierbare te laten zien dat u om ze geeft. U kunt dit zo duur of zo goedkoop maken als u zelf wilt, het symbool blijft prachtig.

Door middel van de trouwring of de verlovingsring kunt u aan iedereen laten zien dat u bij elkaar hoort. Of de ring nu van platina, zilver of goud is gemaakt, de symbolische waarde van de ring blijft gelijk. De boodschap die afgeeft door het dragen van een ring blijft voor iedereen zichtbaar.

Om deze reden zal de ring altijd een populair sieraad blijven wat niet is weg te denken uit ons straatbeeld.

Labels:, ,