Een tablet of een laptop kopen?

Geschreven door okky op . Geplaatst in tablets, telecom

Ik schrijf wel vaker artikelen over tablets, apps en smartphones.

Ik ben daarom wel een hardcore gebruiker te noemen. Toch merk ik dat mijn wensen door veel mensen worden gedeeld. Eigenlijk is een tablet voor het gemiddelde huishouden een prima product. Je pakt het er snel bij, heeft een lange batterijduur, is niet zwaar en je kan er leuke dingen mee doen. Je zou zeggen dat er weinig verschil zit tussen een laptop of een tablet.

 Ik geef de voorkeur aan een tablet, maar dat zit in kleine dingen.

Zoals bijvoorbeeld het gewicht. Destijds met mijn laptop krijg ik ‘zware benen’ als ik op de bank zat met mijn laptop op schoot. In mijn geval de iPad is dit helemaal niet aan de orde. Ook vind ik mijn tablet meer geschikt om mee te nemen als ik ergens naar toe ga dan mijn laptop. Mijn tablet pas namelijk in de tas die ik dagelijks bij mij heb en de laptop niet.

Uiteraard is er eigenlijk maar 1 heel groot verschil. De apps. Op een tablet (android of iPad) zijn er honderdduizenden apps die je kan gebruiken, zoals games, social media, hulpzame apps, kortom te veel om op te noemen. Op een laptop heb je dat niet. Als een laptop in het dagelijks gebruik vaak gebruikt voor het surfen over internet, Facebooken, mail checken en spelletjes te spelen. Dan is een tablet zeker een aanrader en weet ik zeker dat je er geen spijt van krijgt.

Labels:, ,