Elektrisch rijden in Nederland

Geschreven door iq.lars op . Geplaatst in auto

Elektrisch rijden wordt in Nederland steeds populairder en dat moet ook wel. Op het moment van schrijven is het 8 december 2016 en is het deze winterse periode nog geen dag onder nul geweest op Antarctica. Wanneer we nog langer van deze prachtige aarde willen genieten moeten we iets ondernemen en snel ook. Elektrisch rijden biedt hier een waanzinnige oplossing in. Het enige nadeel van elektrisch rijden zijn de mogelijkheid om je auto op te laten en de actieradius. Je kunt eigenlijk niet zonder eigen laadpaal, zeker niet wanneer er steeds meer elektrische auto’s op de weg komen. Publieke laadpalen houden de verkoopsnelheid van de elektrische auto niet bij. Een laadpaal kun je tegenwoordig razendsnel via internet aanschaffen. Waar moet je op letten bij het kopen van een laadpaal? Dat leg ik je uit in deze blog.

Een domme of een slimme laadpaal?

Het grootste verschil tussen laadpalen is of je een slimme of een domme laadpaal hebt. Slimme laadpalen komen met een app die ervoor zorgt dat je het verbruik van je laadpaal kunt meten. Daarnaast kun je via de laadpaal zien hoe vol je elektrische auto al geladen is. Een domme laadpaal laadt de auto gewoon op en stopt vervolgens weer.

Kies de juiste laadpaal voor je auto

Verschillende auto’s werken beter met verschillende laadpalen. Hiermee wil ik niet zeggen dat sommige laadpalen niet werken met bepaalde type auto’s. Alle auto’s kun je aansluiten op alle laadpalen. Sommige auto’s hebben echter een quick load function en dat hebben niet alle laadpalen. Daarom is het belangrijk om de juiste laadpaal uit te kiezen voor het type auto dat je hebt zodat je optimaal kunt genieten van alle snufjes die op je elektrische wagen zitten.

Succes!

Ik wens je heel veel succes met het aanschaffen van je gloednieuwe laadpunt en weet zeker dat je met deze tips de juiste keuze maakt.

Labels:

Laat een reactie achter