Emigreren is meer dan alleen verhuizen

Geschreven door sannevermeulen op . Geplaatst in woning

Er zijn ontzettend veel Nederlanders die dromen van een leven in een ander land. Of dit dan ons buurland is of een verre bestemming aan de andere kant van de wereld maakt niet eens iets uit, jaarlijks vertrekken er gemiddeld 100.000 landgenoten om hun dromen elders waar te maken. Een emigratie is niet iets wat je zomaar even doet, het kost een goede voorbereiding, vaak ook best wat geld en veel zorgen. Je kunt elk moment voor verrassingen komen te staan. Wil je emigreren naar Zweden om een bed and breakfast te openen, je spullen pakken om in Australië surflessen te gaan geven of naar Afrika verhuizen om olifanten te gaan verzorgen? Er zijn tal van opties waarom jij juist graag ergens anders zou willen wonen.

Emigreren

Jaarlijks emigreren er ruim 100.000 mensen naar allerlei landen ter wereld. In ieder land kunnen zich andere problemen voordoen. Emigreren brengt vaak een hoop kosten en vooral een hele papierwinkel met zich mee. Je moet rekening houden met hoe je in je levensonderhoud wilt gaan voorzien. Veel landen eisen dat je al een baan hebt voordat je naar het land kunt verhuizen, er moet dus een inkomstenbron zijn en dit moet aantoonbaar gemaakt kunnen worden.

Land van bestemming

Je kunt niet zomaar naar ieder willekeurig land emigreren. Dit is een officieel proces en dient aangevraagd te worden bij het land waar je naar wenst te verhuizen. In de EU zijn de regels voor mensen uit de EU niet zo heel streng, maar wil je bijvoorbeeld naar Australië emigreren? Dan gelden er hele andere regels. Je moet sowieso een werkvisum krijgen, de voorwaarden hiervoor kun je opvragen. Zorg er dus voor dat je gedegen onderzoek doet voordat je een stap gaat maken.

Vermogen

Je kunt je voorstellen dat een emigratie niet kosteloos is. Om een stap als deze te maken moet je over een eigen vermogen beschikken om jezelf en je eventuele gezin te onderhouden. Het kost vaak tijd om een bestaan in een nieuwe stad in een vreemd land op te bouwen. Wil je als zelfstandige aan de slag? Dan is het helemaal belangrijk om eigen vermogen te hebben. Je zult veel moeten investeren om een onderneming op te kunnen starten.

Labels: