Hanglampen, lampen voor in de woonkamer en de hal

Geschreven door vloerlampen op . Geplaatst in tuin

De hanglamp neemt geen vloeroppervlakte in zoals de staande lamp. Doordat ze in de regel laag hangen, is het niet verstandig deze in een looppad te hangen. Dus ook al hangen ze aan het plafond, wanneer ze niet op de juiste plek worden bevestigt, kunnen ze ontzettend in de weg hangen.

Blikvangers

Is het plafond hoog, dan heeft u hier geen last van. Ze vallen dan nog eens extra op omdat er sprake is van een grote lege ruimte die ze enigszins opvullen. Kijk maar eens in de lobby’s van grote hotels en in kerken bijvoorbeeld. Dit soort ruimtes en gebouwen hebben altijd een hoog plafond. Men hangt daar niet voor niets de grootste kroonluchters ter wereld op. Een grote hangende lamp is gewoon een blikvanger.

Woonkamer

Een woonkamer is geen kerk of hotellobby, maar toch is een mooie hangende lamp een belangrijk onderdeel van een kamer. Door de uitgebreide keuze uit stijlen, afmetingen, materialen en kleuren, is er altijd een uitvoering verkrijgbaar die perfect past bij uw eisen. De hanglamp bepaalt vrijwel in z’n eentje de stijl en de sfeer in een interieur.

Hal

In de hal komt men een huis binnen en de sfeer die daar hangt is bepalend voor de eerste indruk die een bezoeker krijgt. Helaas zijn de hallen van tegenwoordig niet meer zo hoog en ook niet zo groot als vroeger, zoals bijvoorbeeld in de Jugendstil periode. Hanglampen kunnen daarom in een hal niet zo groot zijn als het broertje dat in de woonkamer hangt.

Bekende hanglampen

Uiteraard kent iedereen kroonluchters, bekend van paleizen, kerken en hotellobby’s. Tegenwoordig is de kroonluchter ook een vaak geziene gast in diverse interieurs. Een grotere kroonluchter is een juweel in de woonkamer, terwijl in de hal een kleinere, hangende variant de sfeer bepaalt. Een ander bekend model is de landelijke hanger. Deze heeft meestal veel houtwerk en lampen kapjes. Op de juiste manier opgehangen geeft deze lamp een warme gezelligheid. De strakke hangende lamp tenslotte, is meestal uitgevoerd in RVS. Soms gecombineerd met (mat)glas of kunststof. Het is dan met één oogopslag duidelijk dat het om een modern interieur gaat.

Labels:,