Het aanrecht van de toekomst op de Dutch Design Week

Geschreven door WPlugers op . Geplaatst in woning

Een paar maanden geleden heeft IKEA het aanrecht van de toekomst getoond die is ontworpen voor Milaan Design Week. Deze week is het aanrecht te bewonderen op de Dutch Design Week in Eindhoven in een meubelzaak eindhoven. Wat kan dit aanrecht precies betekenen voor food lifestyle in de toekomst?

Omslag in de keuken

Het aanrecht is een futuristisch design stuk en zal naar verwachting in 2025 een must have zijn in elke keuken. Volgens IKEA zal het op de lange termijn onze aanrechtbladen en eettafels vervangen en onze kijk op voedsel en het klaarmaken ervan drastisch veranderen.

Inspiratie

Het aanrecht bestaat uit een aanrechtblad (in het geval van de proefversie van hout) met daarboven een camera met ingebouwde projector. Deze projector kan verschillende informatie tonen op het aanrechtblad eronder. Bijvoorbeeld inspiratie voor recepten et cetera. In het aanrechtblad zit niet alleen een keukenweegschaal, maar ook een heel kookeiland met inductieplaat verborgen. Hierdoor kun je dus op het aanrechtblad zelf koken en je rijst afmeten.

Eeuwige voorraad door middel van RFID

In combinatie met de slimme koelkast van de toekomst weet het werkblad wat je in huis hebt aan eten en drinken en maakt op basis van je voorraad recepten. Tevens is het boodschappenlijstje met deze methode snel gemaakt en hoef je dus nooit meer eieren van de buren te lenen. Door middel van een RFID chip in de producten krijgt elk product een eigen code die de koelkast en het werkblad kan volgen.

Draadloos opladen

Het aanrechtblad is een waar keukenhulpje en laat zien hoe je groenten en vlees het beste kunt snijden. Tevens kun je kook tutorials afspelen en opnemen via het werkblad welke je vervolgens kunt delen via social media. Je telefoon kun je nu al draadloos opladen met de meubels van IKEA, maar in 2025 moet je je mobiele apparaten ook op kunnen laden terwijl ze op het aanrechtblad liggen.

delenShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Labels:, , , , , ,