Het verschil tussen de verschillende slijpmachines

Geschreven door marloes83 op . Geplaatst in hobby

Slijpmachines zijn speciaal ontworpen voor het slijpen van tegels en het decoreren. Het kan echter ook gebruikt worden om allerlei soorten oppervlakken te reinigen en te polijsten. Het klinkt dan misschien wel alsof er niet veel bij komt kijken, maar de keuze van de juiste slijpmachine is op zich al een hele taak die meer uitleg verdient.

Een corner slijpmachine voor hoeken

Dit is een elektromechanische tool voor het slijpen, snijden en proper maken van stenen onderdelen en metaallegeringen. Het wordt vooral tijdens de bouw gebruikt en bij werken op metaal. Deze machines zijn afkomstig uit Bulgarije.

Rechte slijpmachines

Een rechte slijper is over het algemeen bedoeld voor kleine klussen waarbij precisie heel belangrijk is. De meeste van deze types zijn licht van gewicht en kunnen met één hand bediend worden. Een dergelijk toestel kan ook gebruikt worden voor het malen van hoeken en randen, maar ook om oppervlakken te etsen en het snijden van verschillende dunne materialen.

Brush slijpmachines

Zijn naam haalt dit type van het kopstuk dat de vorm heeft van staalborstels. Zowel directe machines (kleine éénhandsmachines) als tape machines zijn verkrijgbaar, maar er zijn twee metalen borstels aanwezig in plaats van een band.

Delta grinder slijpmachines voor moeilijke gevallen

De delta grinder machine werkt eigenlijk als een soort trilmachine, maar dan een kleine. Ideaal om voegen te maken in ene ijzeren bodem. Deze machines zijn eenvoudig te gebruiken en kunnen vooral handig zijn bij plaatsen die moeilijk te bereiken zijn. (zoals bij ramen, meubels, uitzakkingen, schuine kanten, enzovoort).

Multifunctionele slijpmachines bieden het beste van het beste

Dergelijke types combineren verschillende soorten in één dankzij de mogelijkheid om verschillende kopstukken op het lichaam van de machine te plaatsen. Zo kan er bijvoorbeeld gewerkt worden met een delta machine, een rechte slijpmachine en een haakse slijper.

Labels:,

Laat een reactie achter