Het verschil tussen een crash en detox dieet

Geschreven door mgim op . Geplaatst in eten en drinken

Wil je gewicht verliezen? Dan zijn er veel diëten waar je uit kunt kiezen. Zo is er het crashdieet en het detox dieet. Wat zijn de verschillen tussen deze twee diëten?

Crash dieet
Een crash dieet is een dieet dat veel gebruikt wordt voor snel afvallen. Bij een crashdieet valt een persoon in een korte periode vele kilo’s af. Dit is meestal al binnen een week of twee weken . Voor een korte periode eet je minder dan je nodig bent. Op deze manier kun je snel kilo’s lichter worden. Het dieet is erop gericht om zo snel mogelijk gewicht te verliezen. Het gaat hierbij vaak niet alleen om vet. Het gewicht dat verloren wordt is voornamelijk vocht. Dit is wat anders dan vetverlies. Het is niet bedoeld als een dieet om voor een langere periode te volgen. Je krijgt voornamelijk de dagelijkse calorieën binnen door het eten van groenten en salades. Het is ook mogelijk dat er alleen sapjes gedronken worden of soep. Bekende crashdiëten zijn het ziekenhuisdieet en het soepdieet.

Detox dieet
Het detox dieet is bekend geworden door de bekende personen die het dieet gevolgd hebben. Er zijn verschillende varianten van het dieet te vinden. Deze zijn er allen op gericht om het lichaam te reinigen. Door stoffen die door voeding in je lichaam terecht komen wordt de stofwisseling gewijzigd. Volgens aanhangers van het dieet is dit slecht voor het lichaam waardoor een detox dieet nodig is. Zo kunnen vetten moeilijk worden gebruikt door het lichaam Bij een detox dieet wordt getracht om het natuurlijke mechanisme te laten herstellen zodat het lichaam weer schoon is. Het mechanisme moet er toe leiden dat het juiste gewicht wederom bereikt wordt en dat afvallen in de hand wordt geleid. Dit zorgt ervoor dat het gewicht afneemt tot het gewenste gewicht bereikt is.

Bron: afvallenshakes.com/dieet/detox-dieet/

Labels:, ,