Hoe kies jij een goede zorgverzekering voor 2016

Geschreven door ssdesmet op . Geplaatst in financieel

Het is niet gemakkelijk om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Medio november beginnen de reclames in de krant en op televisie en radio. En inmiddels hebben alle verzekeraar hun polisvoorwaarden en premie bekend gemaakt.

Elke Nederlandse burger kan overstappen tot en met 1 februari 2016 en je kan je huidige verzekering opzeggen t/m 1 januari 2016. Hoe kies jij nu een goede zorgverzekering?

Dekking

Alle verzekeraars hebben een standaard basispakket waar de zorgkosten uit worden vergoed. Bij het overstappen dien je goed te kijken naar de polis m.b.t de dekking. Heb je bijvoorbeeld een vrije zorgkeuze? Of kiest de verzekeraar waar je terecht kan voor medische zorg? Dit is een belangrijk punt waar je om moet denken, het kan namelijk voorkomen dat je een stuk moet rijden naar een ziekenhuis omdat het ziekenhuis in je eigen stad niet samenwerkt met jou verzekeraar.

Kosten en premie

De kosten voor het basispakket kunnen verschillen per verzekeraar, het is dan ook verstandig om deze te vergelijken op verschillende websites. Ook is raden we aan om familie en vrienden te vragen wat hun ervaringen zijn met het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering.

Meer informatie over goedkope zorgverzekeringen vindt je hier.

delenShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Labels: