Hoeveel wil jij betalen voor je overnachting?

Geschreven door iq.lars op . Geplaatst in vakantie

Het seizoen is weer aangebroken en we willen weer met zijn allen op vakantie. De koffer komt van zolder en we gaan lekker surfen op het web, we vergelijken tientallen hotels met elkaar en zoeken de allerbeste aanbiedingen. Super interessant natuurlijk, één probleem: je gaat op die manier nooit de allerbeste prijs betalen. Het klinkt misschien als een verkooppraatje, maar dat wordt het echt niet. Ik vind het belangrijk dat jij de allerbeste prijs kunt betalen voor je overnachting en in deze blog ga ik jou vertellen hoe je die kunt betalen en vinden. Veel mensen denken namelijk nog steeds dat de allerbeste prijs betaalt wordt op vergelijkingssites. Zij vergelijken immers het aanbod van duizenden aanbieders en bieden jou de allerbeste prijs, toch? Dat is niet helemaal waar. Juist de vergelijkingssites houden de prijzen kunstmatig hoog. Dit komt vooral doordat dit soort sites andere bedrijfseigenaren verplichten om niet van de prijs af te wijken die op de vergelijkingssite staat. Niet zo gek ook, want als elk hotel goedkoper te boeken zou zijn via hun eigen website zou helemaal niemand meer gebruik maken van de diensten van vergelijkers. Maar hoe vind je dan de beste prijs?

Zoek zonder direct te boeken

Allereerst wil ik iets belangrijks uit de wereld helpen. Je kunt prima gebruik maken van vergelijkingssites. Echter kun je beter niet via hen boeken. De belangrijkste reden heb ik al genoemd. Boeking websites excelleren echter in het tonen van reviews en dergelijke. Dat is dan ook precies waar de kwaliteit van dit soort websites goed inzichtelijk wordt.

De hotel website bestaat ook nog

Veel mensen kijken niet eens naar de website van het hotel. Veel mensen boeken gewoon direct via een boekingswebsite. Ik zeg mega zonde. Hoewel hotel aanbieders niet van de prijzen van de vergelijkingswebsites mogen afwijken, kunnen ze wel korting geven op extraatjes. Zo geeft dit hotel Hilversum op dit moment 20 procent korting op het ontbijt. Dat natuurlijk alleen wanneer je boekt via hun website. Dat lijkt mij een prima extraatje!

Fijne vakantie

Ik wens jou een fantastische vakantie en weet zeker dat dat helemaal gaat lukken wanneer je zeker weet dat je niet teveel betaalt!

Labels:

Laat een reactie achter