Informatie over dekbedden en matrassen

Geschreven door dekbedden1 op . Geplaatst in nieuwe artikelen

Veel mensen vinden het lastig de juiste matras te kopen en bijpassend beddengoed te vinden. Door de honderden verschillende mogelijkheden ziet men door de bomen het bos niet meer. Gelukkig valt het best mee wanneer u van te voren weet wat u bij bepaalde dekens of matrassen kunt verwachten.

Matraskeuze

Dit deel van het bed is er in een aantal varianten. Iedere matrassoort heeft bepaalde eigenschappen die voor u zeer gewenst of juist ongewenst kunnen zijn. Zo kunt u eenvoudig zien welke soort bij u past.

Latexmatrassen

Latex is een natuurlijk rubber met zeer goed verende eigenschappen. Het vormt een zeer stevige ondergrond waardoor het perfect is voor mensen die graag met veel ondersteuning slapen. Luxere modellen zijn geperforeerd waardoor ook ventilatie en vochtregulatie optimaal zijn.

Pocketvering

In deze matrassen zitten tot wel 500 met spiraalveren gevulde hoezen die onafhankelijk van elkaar bewegen. Hierdoor zult u in welke houding dan ook altijd goed ondersteund liggen. Doordat er ruimte tussen de hoezen aanwezig is, behoort dit matras tot de betere modellen voor wat betreft ventilatie en vochtregulatie.

Traagschuim

Traagschuim is een bijzonder materiaal. Het vormt zich door lichaamswarmte als een mal rondom uw lichaam. Hierdoor wordt uw lichaamsgewicht volledig over het matras verdeeld, wat veel voordelen aan spieren en gewrichten met zich meebrengt. Vaak wordt dit type matras gecombineerd met pocketvering.

De wondere wereld van dekbedden

Dekens zijn van niet te onderschatten belang voor uw nachtrust. Ze houden uw lichaamstemperatuur constant en zorgen ervoor dat het in bed geen klamme ervaring wordt. Een deken van de juiste kwaliteit heeft dus goede ventilerende evenals vochtregulerende eigenschappen. In het Dekbed Informatie Systeem (DIS) staan velen eigenschapen van het dekbed vermeld, om uw keuze zo te vergemakkelijken. Een aantal belangrijke punten zijn:

–              Vulling: Dons, wol of synthetisch?

–              Afmeting: Eén of tweepersoons?

–              Gewichtsklasse: Erg belangrijk voor het te ervaren comfort

–              Warmte-isolatie

Deze punten zijn onderverdeeld in vier klassen, beginnende bij 1 en eindigend bij 4. Hoe lager de klasse, des te warmer de deken is.

Buiten dit staan er nog vele andere gegevens in het DIS. Neem deze informatie goed door en het is al snel duidelijk welke dekbedden voor u geschikt zijn!

Labels:,