Kan je leren beleggen op de beurs?

Geschreven door beurs.beleggen@outlook.com op . Geplaatst in financieel

Kun je leren beleggen op de beurs? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen wanneer ze gaan beginnen met beleggen. Het is immers best een grote stap om te beginnen met het kopen van aandelen op de beurs. Zijn er geen andere manieren om te leren beleggen? In dit artikel gaan we in op deze vragen.

Vele andere manieren
Natuurlijk zijn er ontzettend veel verschillende manieren waarop je kunt leren beleggen. Daar heb je in eerste instantie helemaal geen beurs voor nodig. Je kunt het bijvoorbeeld leren door speciaal ontwikkeld software waarbij je spelenderwijs met nep geld aandelen kunt kopen en zo langzaam maar zeker alles onder de knie kunt krijgen. Het mooie hiervan is dat deze software aansluit bij de echte beurs, zodat het lijkt alsof je daadwerkelijk aandelen koopt. Ook zijn er natuurlijk vele andere manieren om te leren beleggen; zoals praten met mensen of een beleg spel spelen, dat bijvoorbeeld door veel plaatselijke banken wordt georganiseerd.

Leren beleggen op de beurs
Volgens ons leer je het echter toch het snelst op de beurs zelf. Je kunt nog zoveel boekjes lezen, nog zoveel cursussen volgen en nog zoveel spellen spelen, je leert het pas echt goed in de praktijk. Je hoeft bovendien niet meteen voor duizenden euro’s te gaan beleggen. Je kunt heel eenvoudig en snel beginnen met weinig geld en zo steeds meer leren. Naarmate je het beleggen onder de knie krijgt, kun je ook wat grotere bedragen in gaan zetten. Je kunt het immers beter, krijgt wat meer vertrouwen en je gaat alles wat meer aanvoelen. Volgens ons is er geen snellere manier om te leren beleggen.

Realistisch
Natuurlijk zijn er zeer realistische programma’s waarbij je met oefengeld kunt beleggen. Deze programma’s bootsen de werkelijkheid zo goed na, dat je het op deze manier minstens net zo snel leert!

Voor beursadvies adviseren wij u door naar twee websites. Op deze website vindt u meer informatie over Beursfoon, en via deze link gaat u naar een filmpje op Youtube waarin meer uitleg wordt gegeven.

Labels:, ,