KMO’s en hun belang in de Europese economie

Geschreven door Robert Halls op . Geplaatst in financieel

KMO ook wel als kleine of middelgrote onderneming, zoals gedefinieerd door de Europese Commissie aan dat een onderneming die niet meer dan 250 werknemers, met een jaarlijkse omzet van minder dan € 50.000.000 of een balanstotaal waarvan de totale waarde lager is dan € 43.000.000 valt onder de categorie van een KMO. Dus 3 dingen die bepaalt of een onderneming voldoet aan de criteria om te worden genoemd als een KMO of niet:

  • Werknemer head count
  • Jaaromzet van het bedrijf
  • Jaarbalans

In de jaren 1990 met de economische integratie en groei van de Europese Unie, het concept van het MKB als een aparte klasse van de ondernemingen begon te ontwikkelen. De moderne definitie van KMO’s die nog steeds wordt gebruikt door de Europese Unie tot nu toe werd bedacht in 2003 de laatste definitie verbreedt de horizon en de reikwijdte van het MKB tot meer Europese bedrijven omvatten. Dezelfde definitie van KMO’s wordt gebruikt door de Europese Commissie en andere Europese instituten zoals de Europese Investeringsbank en de Europese Invest Fund die ervoor zorgt dat de samenhang en dezelfde regels, wordt het beleid voor kleine en middelgrote ondernemingen overal gevolgd.

KMO’s niet gelijkwaardig zijn aan grote bedrijven op het gebied van infrastructuur, beperkte middelen en de totale omzet, dus het werd aanbevolen dat ze moeten ook niet op dezelfde wijze geregeld als grote bedrijven worden gedaan. Dus speciale wetgeving die specifiek gericht voor het MKB worden ontwikkeld door de Europese Commissie met de regelingen adressering verschillende problemen en ook de toekenning van verschillende voordelen voor het MKB.

Kmo’s houden bijzondere betekenis in de Europese economie als ze zijn een grote bron voor het scheppen van banen, motoren voor het creëren van ondernemerschap en de grond voor de ontwikkeling van innovatieve ideeën. In de gehele Europese Unie ongeveer 75 miljoen banen worden geleverd door een geschatte 23 miljoen kleine en middelgrote ondernemingen, die op het belang dat het MKB in de Europese economie als KMO produceren meer of minder de helft van de EU op het bruto binnenlands product duidelijk aangeeft.

De belangrijkste nadelen die het gezicht MKB vanwege zijn kleine formaat en lean-infrastructuur is het gebrek aan toegang tot kapitaal en het vinden van fondsen. Het geven van geld aan het MKB worden riskant beschouwd door veel financiële instellingen als gevolg waarvan de Europese Unie om dit probleem op te lossen verschillende risicokapitaal-instrument en een aantal soortgelijke polissen die zijn gericht op kleine en middelgrote ondernemingen om hen te helpen financiering te verzamelen hebben gestructureerd.

delenShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Labels:, ,