Marathon Athene

Geschreven door marloes83 op . Geplaatst in sport

Griekenland is de bakermat van de marathon. De te lopen afstand van 42 kilometer en 195 meter is min of meer gebaseerd op de afstand die een soldaat in het jaar 490 voor Christus aflegde toen hij van de plaats Marathon naar Athene rende om te melden dat een veldslag tegen het leger van de Perzische koning Darius was gewonnen. Toch stamt de loop zoals we hem vandaag de dag kennen niet uit dat tijdperk. De marathon werd namelijk pas tijdens de Olympische Spelen in Londen in het jaar 1908 voor het eerst als sportief evenement geïntroduceerd. Dat was ook het moment waarop men besloot dat een marathon 26 mijlen lang moest zijn, oftewel 42,195 kilometer.

De route

Om er toch nog een historische draai aan te geven gaat de hedendaagse ]Marathon Athene ieder jaar nog steeds van start in het plaatsje Marathon en wordt er in Athene gefinisht. Om het exacter te stellen: de finishlijn bevindt zich in het oude Olympische Stadion waar ooit de eerste moderne Olympische Spelen plaatsvonden. Daardoor heeft de organisatie een fraaie brug weten te slaan tussen de geschiedenis van het verre en iets minder verre verleden. Het evenement wordt in november georganiseerd, wat betekent dat de gemiddelde lokale dagtemperatuur er dan nog steeds rond de 20 graden schommelt. Deze marathon vindt in een heuvelachtig landschap plaats, zodat je er tijdens het lopen rekening mee mee moet houden dat je regelmatig met hellingen te maken gaat krijgen. Menig loper zal de Marathon van Athene dan ook als een pittige uitdaging beschouwen. Reden voor de organisatie om de tijdslimiet voor deze loop vast te stellen op 8 uur.

Georganiseerd op reis

Lopers die voor het bezoeken van de Marathon van Athene een georganiseerde reis bij Loopreizen.nl boeken ontvangen in dat geval een totaalpakket bestaande uit een retourvlucht naar Athene met de KLM, vier overnachtingen inclusief ontbijtbuffet in het viersterrenhotel Illissos. Uiteraard wordt ook het startbewijs voor je geregeld, zodat je daar helemaal geen omkijken naar hebt. Tijdens je verblijf in Athene kun je naast het lopen van de marathon natuurlijk ook de stad gaan verkennen. Daarnaast biedt de reisorganisatie je de mogelijkheid om de dag voor de marathon mee te doen met een loopclinic en deel te nemen aan een pastaparty. Na afloop van de loop wordt er een gezamenlijke borrel georganiseerd. Het spreekt voor zich dat deze reis niet alleen geschikt is voor lopers. Ook supporters mogen natuurlijk meereizen.”

Labels:

Laat een reactie achter