Op kamers gaan

Geschreven door sannevermeulen op . Geplaatst in school

Je komt uit Zeeland maar je gaat studeren in Breda. De reistijd bedraagt meer dan 2 uur dus het is niet slim om in Zeeland te blijven. Je besluit om op kamers te gaan. Wat moet je dan allemaal regelen? Natuurlijk moet je een kamer zien te huren, op straat slapen is geen optie. Maar dit is het niet enige. Onderstaand vind je een aantal aspecten waar je zeker rekening mee zult moeten houden.

De verhuizing

Het verhuizen van je halve slaapkamer bij je ouders thuis doe je niet zo maar. Probeer dus wat vrienden of familie te regelen die je een dagje kunnen helpen. Zet hier een kratje bier tegenover en de meeste zullen wel ja zeggen. Voordat je al je spullen meeneemt moet je wel eerst even de kamer opmeten zodat je weet wat er allemaal in past. Stel je voor dat je je kast van tweeënhalve meter breed meeneemt terwijl je kamertje maar 2 meter breed is, dat zou toch wel sonde zijn. Mocht je je rekeningen nog bij je ouders dumpen, koop dan nu een map om alle belangrijke papieren in te bewaren. Wanneer je deze rond laat slingeren kun je nog wel eens voor een onaangename verrassing komen te staan. Nu we het toch over rekeningen hebben. Regel ook de juiste inboedelverzekering en stel eventueel je zorgverzekering bij om de kosten wat te drukken.

 

Laat ook aan school weten dat je bent verhuist en dat je op kamers zit. Het zelfde geldt voor DUO. Wanneer je dit niet doet heb je geen recht op studiefinanciering voor uitwonenden. Op deze manier loop je flink wat geld mis waarmee jij je huur, studie en boodschappen kunt betalen. Zorg er tevens voor dat je een bijbaantje hebt. Met studiefinanciering alleen ga je het meestal niet redden. Want wie wil er nou niet op studenten dinsdag de stad in en in het weekend met je vrienden thuis wat leuks doen.

Nieuw bed

Zodra je op kamers gaat zul je er achter komen dat je je huidige bed eigenlijk wel moet laten staan thuis. Je zult nog vaak genoeg in het weekend naar huis gaan en daar wil je natuurlijk ook kunnen slapen. Meestal ga je maar voor een jaar of 4 op kamers. Een echt duur bed is dan ook sonde. Zoek dan ook naar een betaalbaar bed en matras. Op de website van slaaploods.nl heb je matrassen speciaal voor studenten. Dit zijn goede matrassen voor een scherpe prijs. Op deze manier ben je voorzien van een fijn matras waar je een aantal jaar lekker op kunt slapen. Weet je niet wat voor soort matras je moet aanschaffen? Neem dan even contact op via de live chat.

Labels: