ROHO: hoogwaardige antidecubitus kussens

Geschreven door marloes83 op . Geplaatst in medisch

Decubitus is een term die voor heel wat mensen vreemd in de oren klinkt. Het is echter geen toverspreuk of exotisch drankje, maar een ernstige aandoening. Decubitus komt eigenlijk neer op het ontstaan van doorligplekken. Deze plekken zijn het gevolg van druk op de huid na langdurig liggen of zitten op dezelfde plek. Het is een wonde die vaak ontstaan bij patiënten die bedlegerig zijn of in een rolstoel zitten. Gelukkig zijn er manieren om deze wonden te voorkomen zoals de Roho Antidecubitus kussens.

Roho Antidecubitus: unieke kussens

ROHO kussens zijn kussens die dankzij hun uniek ontwerp vaak worden ingezet bij decubitus. De vulling van deze kussens bestaat uit cellen die met lucht gevuld zijn en zich volledig naar het lichaam vormen. De kussens verminderen de schuif- en wrijfkrachten die actief zijn op het lichaam en voorkomen op deze manier vaak erger. De kussens zijn compact van aard en kunnen gemakkelijk meegenomen worden. Ze passen in zo goed als elke rolstoel en zijn verkrijgbaar in tal van afmetingen en hoogtes. Gebruik je of iemand die je kent dit type kussen dan is het belangrijk om dagelijks te controleren of het wel goed opgepompt is. De gebruiker mag de bodem van het kussen niet raken om zijn therapeutische waarde te behouden!

Reinigen
Het spreekt voor zich dat het Roho Antidecubitus kussen ook af en toe dient gereinigd te worden. Hoe pak je dit nu aan? Eerst en vooral verwijder je de hoes en was je deze in de wasmachine. Vervolgens ontsmet je de hoes met bleekmiddel en reinig je het kussen zelf met een zachte plastieken borstel. Afwasmiddel voor algemeen gebruik wordt daarbij aangeraden. Herhaal vervolgens dit proces met een desinfectans. Op tijd en stond het Roho Antidecubitus kussen reinigen is van groot belang om zowel het kussen als de patiënt in optimale conditie te houden.

Labels:

Laat een reactie achter