Ruim de magazijnen netjes op

Geschreven door vincent1989 op . Geplaatst in zakelijk

Veel bedrijven hebben vaak te kampen met ruimtegebrek voor goederenopslag in de magazijnen. Veelal kan de ruimte niet optimaal benut worden en wordt het opruimen van de producten op de juiste plaats en op een ordelijke manier een probleem en kunt u niks meer terugvinden.

Gebruik palletboxen voor goederenopslag

Een manier om dit op te lossen is door gebruik te maken van palletboxen in uw magazijnen. Palletboxen voor goederenopslag in magazijnen zijn in allerlei maten, soorten en kleuren verkrijgbaar en ook voor uw bedrijf zijn er geschikte te vinden. Om ervoor te zorgen dat u ook de juiste boxen kiest houdt u het beste vooraf rekening met een aantal factoren.

Wat komt er in de boxen te zitten?

Kijk om te beginnen goed wat voor producten u wilt opbergen in de palletboxen in de magazijnen. Zijn het producten die kunnen lekken of juist producten waar geen lucht bij mag komen? Kies dan voor vloeistofdichte en goed afsluitbare palletboxen voor uw goederenopslag. Dit is slechts een voorbeeld want de keuze binnen de boxen is enorm. Behalve het materiaal waar de box van gemaakt is (veelal hout, staal of kunststof) kijkt u van tevoren ook goed wat u erin wilt opslaan. Niet alle producten kunnen in ieder type box maar ook de grootte is van belang. Als u grote producten hebt voor goederenopslag is het wel belangrijk dat deze ook goed in de palletboxen passen maar veel te groot is nu ook weer niet nodig of handig.

Bepaal de beschikbare ruimte in de magazijnen

Kijk ook goed naar de ruimte die beschikbaar is voor goederenopslag in de magazijnen. Soms komt een bepaalde maat box beter uit dan een andere en als u de ruimte zo efficiënt mogelijk wilt benutten kies dan voor boxen waarmee u zoveel mogelijk ruimte gebruikt maar die ook stapelbaar zijn. Juist de ruimte in de hoogte wordt nog vaak te weinig gebruikt voor goederenopslag en dat is zonde.

delenShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Labels:, ,

Laat een reactie achter