Marathon Athene

Griekenland is de bakermat van de marathon. De te lopen afstand van 42 kilometer en 195 meter is min of meer gebaseerd op de afstand die een soldaat in het jaar 490 voor Christus aflegde toen hij van de plaats Marathon naar Athene rende om te melden dat een veldslag tegen het leger van de Perzische koning Darius was gewonnen. Toch stamt de loop zoals we hem vandaag de dag kennen niet uit dat tijdperk. De marathon werd namelijk pas tijdens de Olympische Spelen in Londen in het jaar 1908 voor het eerst als sportief evenement geïntroduceerd. Dat was ook het moment waarop men besloot dat een marathon 26 mijlen lang moest zijn, oftewel 42,195 kilometer.
(meer…)

Trotseer het ruige landschap met een Cannondale Mountainbike

Wanneer het aankomt op prestaties neerzetten, heb je nood aan degelijk materiaal. Zo kun je er zeker van zijn dat je onder de beste omstandigheden kan sporten, trainen en ontspannen. Voorbeelden van zo’n te leveren prestaties kunnen onder meer zijn: het op peil houden van je conditie, trainen voor wedstrijden, deelnemen aan wedstrijden en/of kampioenschappen, enz.
(meer…)

Bodybuilding: groot, groter, grootst

Voor bodybuilders is het nooit groot genoeg. Ook al zijn ze veel groter van formaat dan de gemiddelde mens; voor zichzelf is het niet voldoende. Vandaag de dag is er veel informatie online te vinden over de bodybuilding sport. Na vele onderzoeken is duidelijk dat bepaalde trainingsprincipes effectief zijn en anderen niet. Eén van de belangrijkste factoren is rust.
(meer…)

Medaille lint

Geen medaille zonder een mooi medaillelint

Een bronzen, zilveren of gouden medaille is pas helemaal compleet met een mooi medaille lint eraan. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren combinaties. Wil je bijvoorbeeld een medaillelint in de kleuren van de vlag van een land of een kleur die past bij een bepaald thema? Dit is allemaal mogelijk ook als je bijvoorbeeld een gekleurde medaillelint wil hebben die past bij het logo van de sportvereniging of club. Een medaillelint zorgt er ook voor dat de winnaars hun medaille kunnen omhangen. Bij het huldigen van de winnaars als de wedstrijd of het sportevenement is afgelopen. Zorgt een medaillelint ervoor dat de organisatie of het bestuur de medailles ook echt om de hals van de winnaars kunnen hangen. Dat maakt de prijsuitreiking net wat officiëler en leuker. Een effen of een combinatie van allerlei verschillende kleuren er is van alles mogelijk op het gebied van medaillelinten.
(meer…)

Meindl wandelschoenen dames

Hou je van wandelen, hiken of klimmen in de buitenlucht en ben je daarvoor op zoek naar een geschikte stevige schoen? De schoen die je zoekt is het liefste enigzins modieus en moet goed bij je passen. Meindl heeft een uitgebreide collectie wandelschoenen voor dames die voldoen voor gebruik onder diverse extreme buiten omstandigheden.
(meer…)

Hardlopen met verlichting

De zomer is voorbij en het begint weer steeds sneller donkerder te worden. Als je wilt blijven hardlopen kan dat vaak een probleem vormen. Vaak rennen mensen in een park of op de weg waar de verlichting niet optimaal is. Je ziet waarschijnlijk zelf nog wel goed waar je rent op het pad, maar andere mensen in auto’s, brommers of op fietsen kunnen je zo aanrijden. De bestuurders zien je vaak te laat en kunnen niet meer remmen waardoor er al snel een ongeluk gebeurd.
(meer…)

Een polsbandage gebruiken ter preventie

Polsblessures ontstaan vaak door continue, herhaaldelijke belasting van de pols. Hierdoor komen er kleine scheurtjes in de pezen. Polsbandages kunnen hier een oplossing voor zijn. Een polsbandage stabiliseert de pols waardoor bewegingsuitslagen voorkomen worden en de belastbaarheid van de pols wordt verbeterd.
(meer…)

Wedden wordt leuker

Omdat het wedden op sport binnen een jaar volledig gelegaliseerd wordt in Nederland nemen vele bedrijven al grote voorbereidingen. Voetbalclubs als Feyenoord zijn nu al aan het onderhandelen met sponsors en deze gelden zullen de Eredivisie op zijn kop zetten. Omdat wij onze klanten graag een goed overzicht willen geven van verschillende sporten hebben wij verschillende wedpagina’s per sport en een tipster pagina waar mensen tips met elkaar kunnen delen. Zo hebben wij een wedden op tennis pagina, waar dagelijks tennisnieuws en tennis tips te volgens zijn. Ook hebben wij voor het wedden op darts een aparte pagina met dagelijks dartsnieuws en leuke voorbeschouwingen. Voor voetbal hebben wij een aparte tipster pagina welke momenteel de tweede grootste van de BeNeLux is. Wij zijn altijd opzoek naar goede schrijvers en hulpen voor onze site dus als iemand het leuk vindt om in deze wereld bezig te zijn laat het ons dan ook weten.
(meer…)