U wilt matrassen en een nieuw bed kopen. Waarop letten?

Geschreven door dekbedden1 op . Geplaatst in nieuwe artikelen

Een bed kopen is pas volledig wanneer u ook een goed matras, deken en dekbedovertrek vindt. Niet zelden zit er een flinke kern van waarheid in gezegdes. Zo ook in het geval van ‘verandering van spijs doet eten’. De betekenis luidt: “Iets anders (doen), doet een mens goed.” En dit geldt misschien wel meer dan anders in het geval van de matrassen bij u op bed. Veel mensen liggen immers jaren(te)lang op dezelfde matras. Omdat u langzaam ‘went’ aan de verminderde kwaliteit, merkt u hier niet altijd direct iets van. Maar het negatieve effect op uw lichaam is er wel degelijk. En zo verandert een ervaring die u energie hoort te geven, in een gebeurtenis die u op den duur niet alleen energie maar soms zelfs uw gewrichten kost.

Uw gezondheid is het waard

Een goede nachtrust bereikt u dankzij een goed matras dat bij uw lichaam en slaaphouding past. Dit voorkomt fysieke klachten zoals spier- en gewrichtspijn en schade aan huid en bloedvaten. Waar u vanzelfsprekend in het dagelijks leven weer de vruchten van plukt.

Een bed of boxspring of kopen?

Dit maakt in principe niet uit. Sommige mensen geven de voorkeur aan de verhoogde ligging van een boxspring, of vinden de vormgeving ervan gewoon mooier, maar in principe kunt u op beide van een ideale slaapervaring genieten.

Welk matras?

Gaat u een bed kopen, dan is het belangrijkste dat u het juiste exemplaar tussen alle beschikbare matrassen weet te vinden. Omdat er zoveel verschil in de modellen aanwezig is, kunt u het besteeen echte specialist om advies vragen. Deze weet exact welke voordelen een bepaald matras aan u zal bieden.

Het belang van dekbedden

Goede dekbedden ventileren en houden uw omgevingstemperatuur stabiel. Dit zorgt ervoor dat uw slaapcyclus zo volledig mogelijk verloopt en u niet tussendoor wakker wordt door warmte of kou. Tevens zorgt het ervoor dat vocht goed afgevoerd wordt waardoor bacteriën en andere ongewenste stoffen minder kans maken.

Kussens verlichten kopzorgen

Kijk ook goed naar het hoofdkussen waar u op slaapt. Goede kussens stabiliseren de houding van uw nek, waardoor nekklachten en hoofdpijn voorkomen worden. Zo wordt u ’s morgens letterlijk zonder zorgen aan uw hoofd wakker! Uw specialist voorziet u graag van zijn adviezen.

Lees Meer :- http://www.luxebedden.nl/alle-matrassen/

Labels:,