Uw boxspring verdient de meest hoogwaardige matrassen

Geschreven door dekbedden1 op . Geplaatst in nieuwe artikelen

Geen bed of boxspring kan zonder een goed matras. Zonder een kwalitatief matras is een bed als een Ferrari met de motor van een middenklasser. Het ziet er misschien wel aardig uit, maar presteren doet het allerminst. En juist de nachtelijke uren hoort u zo optimaal mogelijk door te brengen. Hier doet u immers de broodnodige energie op voor de dag die volgt. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat een gebrek aan nachtrust de productiviteit van een persoon tot wel 30% kan verlagen. En belangrijker nog: Wie niet comfortabel en in een natuurlijke positie slaapt, pleegt een ware aanslag op het lichaam, met alle nadelige gevolgen voor botten en gewrichten van dien.

Wat doen goede matrassen?

Belangrijkste taak van een matras is natuurlijk het bieden van een ondergrond voor uw nachtrust. Dit houdt simpelweg in dat uw ruggen- en nekwervels in een rechte lijn liggen. Hiermee voorkomt u kwalen aan de rug, schouders en nek. Ook wordt zo de druk op huid en bloedvaten geminimaliseerd waardoor deze ook meer tot rust komen.

Hoe bereiken matrassen dit effect?

Een matras kan op verschillende manieren gevuld zijn. Iedere vulmethode heeft zijn unieke effecten op de slaaphouding. Maar goed ook, want geen lichaam en houding zijn gelijk. In principe is de keuze voor het matras dus een erg persoonlijke, waar veel aandacht aan besteed dient te worden.

Hoe weet u welk matras het beste bij u past?

Er zijn verscheidene mogelijkheden om een matras te testen. U kunt natuurlijk bij een beddenspeciaalzaak op bezoek gaan en de verschillende showmodellen uitproberen. Maar in een paar minuten is het lastig bepalen of een bed ook voor een hele nacht comfortabel ligt. Buiten dat is het verschil na een groot aantal matrassoorten geprobeerd te hebben, haast niet meer te merken. Zo wordt het lastig om te bepalen wat u best mee naar huis kunt nemen voor uw bed of boxspring.

Proefslapen

Steeds meer specialisten bieden daarom de mogelijkheid om te proefslapen. U koopt een matras en krijgt het een bepaalde periode op proef. Bevalt het niet, dan kunt u het nadien omruilen. Vaak gratis, soms tegen een minieme meerprijs. Vraag uw specialist over de mogelijkheden en zorg dat ook u deze week nog optimaal slaapt!

Lees Meer :- http://www.luxebedden.nl/alle-matrassen/

Labels: