Van accessoires tot dekbedden en dekbedovertrek

Geschreven door dekbedden1 op . Geplaatst in nieuwe artikelen

Soms ben je toe aan niets nieuws. Een nieuwe look in je woonruimte, slaapkamer of elders in huis kan de ruimte een heel ander aanzien en compleet nieuwe sfeer geven. Het is niet eens nodig om de gehele ruimte van een complete metamorfose te voorzien. Vaak kunnen een paar kleine aanpassingen en accessoires al een groot verschil maken. Neem nu de slaapkamer bijvoorbeeld. Nieuwe slaapkamermeubels en een nieuw bed zijn prijzig. Toch is het mogelijk je slaapkamer op te knappen zonder daar veel geld aan uit te hoeven geven. Hoe? We geven je graag een paar tips.

Van kleur worden we vrolijk. Toch is het belangrijk felle kleuren en drukke prints in de slaapkamer te vermijden. Dit omdat de slaapkamer een ruimte is waarin we tot rust moeten komen. Een té volle en kleurrijke ruimte kan een negatief effect hebben op onze nachtrust. Kies daarom voor rustige en neutrale kleuren op de wand en wanneer je dit saai vindt, kies voor hooguit één wand in een felle kleur of een behang met print. Wanneer je ervoor kiest één wand in je slaapkamer van een nieuw kleurtje of printje te voorzien, zorg je direct voor een nieuwe uitstraling van de ruimte. Het is niet veel werk en zeker niet kostbaar.

Accessoires zoals verlichting, kleine persoonlijke spullen, een spiegel, fotolijstjes en planten zijn stuk voor stuk zeer leuke items die een gezellig sfeer creëren en in ieder gewenst budget verkrijgbaar zijn. Zo kun je dus zonder veel geld te hoeven spenderen toch een nieuwe look en feel aan je slaapkamer geven. Ook nieuwe gordijnen, een karpet of kleine meubels zijn leuke toevoegingen. Deze zijn iets duurder, maar bij grote woonwinkels als Ikea, Kwantum en Leen Bakker kun je deze relatief goedkoop aanschaffen.

Ook nieuw beddengoed geeft je slaapkamer een oppepper. Kies voor nieuwe donzige dekbedden bijvoorbeeld, of vierseizoenen dekbedden die je het hele jaar door op de juiste temperatuur houden. Voor de finishing touch mag een bijpassend dekbedovertrek niet ontbreken. Hiermee kun je best uitpakken. Want wanneer je de kleuren in je slaapkamer neutraal houdt, kun je wel kiezen voor een opvallende dekbedovertrek in felle kleuren of met een drukke print. Lek er een paar bijpassende sierkussens op en je nieuwe slaapkamer is compleet!

Labels:,