Veilig op vakantie zonder zorgen te maken om uw inbraakbeveiliging

Geschreven door Bonobos op . Geplaatst in woning

De vakantiemaanden in ons land zijn weer begonnen! Reden voor veel mensen om in die maanden massaal op vakantie te gaan. Helaas weten velen dievengilden dit ook en zitten dan ook deze maanden niet stil. Het is voor dieven de beste maanden in het jaar om bij u in te breken. Hieronder ziet u een aantal tips om uw inbraakbeveiliging te verbeteren.

Tien tips om uw woning te beschermen

De meeste woninginbraken worden gepleegd, omdat de gelegenheid zich voordoet zoals bijvoorbeeld de vakantie. Daarom enkele tips waar u mee aan de slag kan en wat u moet laten om een inbreker zo min mogelijk gelegenheid te geven:
1. Zorg voor goed hang- en sluitwerk en inbraakbeveiliging aan de woning (Keurmerk Veilig Wonen). Sluit uw ramen en deuren af, ook als u maar even weg bent. Denk hierbij ook aan uw garage, kelder en toiletruimte.
2. Zorg voor voldoende verlichting in gemeenschappelijke ruimten, in uw eigen tuin of bij uw eigen voordeur. Liefst met bewegingssensor. Hang de lamp op een hoogte, waar de lamp zelf er niet makkelijk uitgedraaid kan worden.
3. Zorg voor een beveiligingsstrip, die de sluitnaad van de toegangsdeur afdekt.
4. Laat geen `klimvoorwerpen’, zoals ladders, kliko’s en andere grote voorwerpen, buiten liggen, waardoor inbrekers gemakkelijker uw woning binnenkomen.
5. Doe uw deuren zoveel mogelijk op het nachtslot. Laat geen sleutel aan de binnenzijde in het slot zitten. Sluit binnendeuren niet af; daarmee wordt extra schade voorkomen.
6. Laat gedurende uw vakantie de post door familie, vrienden of buren weghalen en geef uw woning een bewoonde indruk, door bijvoorbeeld wat servies of tijdschriften op tafel te leggen of door de buren gebruik van uw oprit te laten maken. Laat ook een waarschuwingsadres achter.
7. Laat uw tuin verzorgd achter en vraag of iemand uw planten water geeft. Vermijd hoge begroeiing in uw tuin en vooral bij ramen en deuren, zodat inbrekers niet ongezien binnen kunnen komen.
8. Zet uw fiets of bromfiets op slot, ook als u deze in uw garage stalt.
9. Zorg goed voor waardevolle spullen. Zet ze uit het zicht, voorzie ze van uw postcode en huisnummer en berg kleine waardevolle zaken op in een inbraakwerende kluisje.
10. Leg uw huissleutels nooit buiten onder een mat of in een bloempot. Leg ook uw autosleutels niet op een voor de hand liggende plek.

Slotambulance is uw slotenmaker voor uw inbraakbeveiliging

Bent u op zoek naar erkende slotenmaker die voor u het juiste hang- en sluitwerk kan plaatsen? Dan is Slotambulance uw bedrijf in de omgeving van Nijmegen en Arnhem. Zij verzorgen al jaren sloten en hang- en sluitwerk op particuliere woningen. Mocht u dus op vakantie gaan en u bent niet zeker over uw inbraakbeveiliging, neem dan contact op met uw slotenmaker in Nijmegen en Arnhem!

delenShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Labels:, ,