Waarom matrassen en dekbedden een belangrijk onderdeel van uw bed zijn

Geschreven door dekbedden1 op . Geplaatst in Geen categorie

Ontegenzeggelijk behoort slapen bij de belangrijkste zaken van het leven. Een goede nachtrust is van essentieel belang voor wie een gezond en vitaal bestaan wil leiden. Slaapcomfort staat en valt bij de kwaliteit van matrassen en dekbedden. Uw lichaam heeft baat bij een goed matras. Waar kunt u best op letten tijdens uw zoektocht?

Waar op letten?

Een goed matras kiezen is een hele opgave. Door de vele mogelijkheden ziet u al snel door de bomen het bos niet meer. Daarom scheelt het al veel wanneer u van tevoren weet waar u op moet letten. Een aantal richtlijnen helpen u al snel verder in uw keuze.

Lengte – Zorg dat uw matras minstens 20cm langer is dan dat u zelf bent.

Allergieën – Heeft u snel last van allergieën? Kies een hypoallergeen matras.

Warmtegevoeligheid – Heeft u het snel te warm? Een ventilerend matras houdt uw bed koel.

Let op certificaten – Een goed matras heeft vaak een groot aantal certificaten welke de kwaliteit bevestigen.

Vullingen – Er zijn een aantal verschillende types matrassen. De grootste voordelen van een aantal bekende modellen op een rij.

Polyether

Dit is het eerst bekende schuimmatras. Goed comfort en dito vochtregulatie.

Pocketvering

Binnen het matras zitten honderden hoezen met daarin spiraalveren. Dit zorgt voor ondersteuning terwijl de open ruimtes tussen de hoezen een goede ventilatie garanderen.

Traagschuim

Vormt zich naar uw lichaam. Heerlijk comfortabel en een goede ventilatie. Vaak gecombineerd met pocketvering.

Binnenvering

Matras gevuld met spiraalveren. Perfecte ventilatie en dito vochtregulatie.

Proefslapen

Proefslapen wordt steeds populairder. Hiermee krijgt u voor een bepaalde periode het matras op proef. Bevalt het uiteindelijk toch niet, dan kunt u het matras omruilen voor een ander model voor een kleine meerprijs en soms kan dit zelfs volledig gratis.

Het belang van dekbedden

Goede dekens houden uw omgevingstemperatuur in bed stabiel en voeren transpiratievocht af. Hierdoor slaapt u rustiger en vooral ook gezonder. Om de keuze gemakkelijker te maken, is het Dekbed Informatie Systeem (DIS) uitgevonden. Hierin wordt onder andere vulling, gewicht, warmteklasse, afmeting, de tijk en garantie besproken. Uw slaapadviseur voorziet u hieromtrent graag van meer informatie.

Lees Meer :- http://www.luxebedden.nl/alle-bedtextiel/?type=dekbedden