Website positioneren in Google

Geschreven door iq.lars op . Geplaatst in Internet

Wil jij je website goed gepositioneerd hebben in de zoekmachines zoals Google en Bing dan dien je rekening te houden met 3 factoren. In deze blog voor goede zoekmachine optimalisatie behandelen we de onderwerpen design, code en onpage optimalisatie.

Webdesign

Een goed gevonden website begint bij het ontwerp. Een designer kan een nog zo mooie website ontwerpen, maar als er geen rekening wordt gehouden met bepaalde do en don’ts wordt je website nooit gevonden. Een absolute don’t is het gebruik van Flash. In Flash kan je de mooie ontwerpen maken, maar zoekmachines begrijpen totaal niet waar het over gaat.

Een absolute do is het ontwerp van een responsive webdesign. Gebruikers bekijken steeds vaker op hun mobiel websites en het is zonde als zij jouw website bekijken en deze is niet goed te gebruiken is.

Schone code

Als de webdesigner klaar is en de programmeur aan de slag gaat om het design om te zetten naar code, moet deze voor zover mogelijk schoon zijn. Hierbij wordt bedoeld dat de programmeur geen overbodige code in de website stopt. Dit kan er voor zorgen dat de website traag wordt geladen. Dit wil voorkomen en mensen direct je website verlaten. Tevens moet de programmeur de kopjes in H1 en H2 goed stijlen die van pas komen met de onpage optimalisatie.

Onpage optimalisatie

Nu we de basis hebben gelegd voor een goede vindbaarheid gaan we de pagina’s optimaliseren. Dit wordt ook wel onpage zoekmachine optimalisatie genoemd. Je kunt dit proces zelf verzorgen, maar je kan het ook laten uit besteden een full service internetbureau. Mocht je bijvoorbeeld een bedrijf hebben dat aan graffiti verwijdering doet, zoek dan eerste via een zoekwoorden onderzoek waar mensen op zoeken als ze op zoek zijn naar jouw dienst. Je zult merken dat ze minder op graffiti verwijdering zoeken maar meer op graffiti verwijderen. Hier moet je dan ook pagina’s voor maken. Zorg er voor dat het zoekwoord dan staat op de volgende plaatsen:

  • Title-tag
  • Description
  • Pagina titel die in H1 staat
  • Tussenkopje die in H2 staat
  • Alt-tag van de afbeelding
  • Een paar keer in de tekst van de pagina, maar doe het niet te vaak, zodat het spamachtig overkomt.

Labels:

Laat een reactie achter