Zwemmen naar de top

Geschreven door WPlugers op . Geplaatst in sport

Zwemmen wordt steeds meer als topsport beloond. Waar veel zwemmers vaak nog werkten naast het beoefenen van de sport valt er ook hier steeds meer geld te verdienen. Een eigen zwembad kopen stelt niet meer zoveel voor.

Geld moet rollen…

En zo werd er ook over sport gesproken, want wie hier rijk in wilde worden moest gaan golfen of voetballen. Zwemmen was niet de sport waar veel geld in om ging. Het bewijs: onze Inge Dekker kon een schamele 119.000 euro toevoegen aan haar vermogen na het winnen van de laatste World Cup in Singapore.

Tijdens dit evenement is er een totale prijzenpot van twee miljoen dollar. Binnen de verschillende wedstrijden zijn er al veel prijzen te winnen, maar deze liggen tussen de 500 en 1.500 dollar. Het begint pas echt interessant te worden wanneer de zwemmers hoger eindigen in het klassement. Daar schieten de geldprijzen al snel omhoog naar de 50.000 dollar voor een eerste prijs. Nummer twee tot en met zes worden daarnaast ook nog eens rijkelijk beloond.

Trainen voor eigen succes

Voor Inge Dekker was het een positieve bijkomstigheid dat ze met zoveel prijzengeld naar huis ging, maar het was niet haar doel. Zij zag het als een training om te presteren onder verschillende omstandigheden. Elke wedstrijd is weer anders zoals ze zelf stelt. Het niveau van de tegenstand is bij veel wedstrijden verschillend. Door mee te doen aan de World Cup kreeg Dekker de mogelijkheid te zwemmen tegen verschillende zwemsters van verschillende niveaus. Haar eigen niveau behouden is op dat soort momenten cruciaal.

Behalve de concurrentie moet er voor de World Cup veel gereisd worden. Hierdoor slaat de vermoeidheid eerder toe. Ook hier wil Dekker op trainen en zorgen dat een jetlag weinig tot geen invloed heeft op haar resultaten.

Kassa

Het prijzengeld dat Dekker heeft gewonnen is al bijzonder hoog. Maar uiteraard is er altijd baas boven baas. Katinka Hosszu, 25-jarige zwemster van Hongaarse afkomst, won in totaal zo’n 300.000 dollar met de World Cup. Door het winnen van dit bedrag is zij de eerste in de zwemsport die boven de miljoen dollar komt aan verdiensten vanuit prijzengeld.

Labels:, , ,